Takip Edin

Kutahya

GLUTENSİZ AŞURE

ÇÖLYAK HASTALARINA AŞURE İKRAM EDİLDİ

Kütahya’da bir lisenin öğrencileri tarafından glütensiz gıdalarla pişirilen aşure, okul bahçesinde çölyak hastalarına ikram edildi

Şehit Türkan Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri, okul idaresi ve danışman öğretmenlerinin destekleriyle glüten içermeyen gıdalarla aşure pişirdi. Öğrenciler, hazırladıkları aşureyi okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe katılan çölyak hastalarına ikram etti.

Okul Müdürü Murat Fazıl Akkoç, arpa ve yulaf gibi tahılların içindeki glütene hassasiyetleri nedeniyle her lezzeti gönüllerince yiyemeyen hastaların durumuna dikkat çekmek istediklerini söyledi

Devamını oku