Takip Edin

Kutahya

KÜTAHYA’DA KAZ ÜRETİCİLİĞİ HIZLA ARTIYOR

EKONOMİYE BÜYÜK KATKI SAĞLAYAN KAZ SAYISI 300 BİNE ULAŞTI

Kütahya’nın ilçelerinde bakımı yapılan kaz sayısı yaklaşık 300 bine ulaştı.

Kütahya’daki yaklaşık 170 köyde yapılan kaz üretimi de kent ekonomisine katkı sağlıyor. Kaz yetiştiriciliği ile birçok ailenin geçimini sağladığını belirten Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, ’’Bölgemizde Altıntaş, Aslanapa, Dumlupınar, Çavdarhisar ve son dönemde Gediz ilçemizde ciddi oranda kaz üretimi yapılıyor. Üreticilerimiz kazlarını yumurtadan çıktığında 30 ile 40 TL arası, büyüdüğünde 150 ile 200 TL arası satıyor. Kaz üretimi bölgemize ciddi manada ekonomik girdi sağlıyor. İstanbul’dan gelen alıcılar her sene köylerimize ciddi oranda para ödeyerek kazları satın alıyorlar.’’ dedi.

İlkbahardan sonbahar mevsimine kadar bakımı yapılan ve kuluçkaya yatırılan kazlar, kış mevsiminin ilk aylarında etleri yenmek üzere hazırlanıyor. Lezzeti kadar içinde bulundurduğu vitamin ve mineraller sayesinde faydalı bir besin kaynağı olan kaz eti, günlük protein ihtiyacının da yarısını karşılıyor.

Devamını oku